Wednesday, December 13, 2006

Tawar

Kak Cafe : Lama tak datang
Aku: A'ah.

Hari itu aku pegi juga cafe dia. Yang membuat aku ambil keputusan utk tidak pergi lagi utk beberapa ketika.
Macam mana nak pegi kalau kau order Nescafe ais, yang kau dapat air tawar Nescafe ais. Sekali sedut muka kau pun kelat macam tertelan Nescafe 2 sudu. Susu tak ada rasa. Manis takde rasa. Harga tetaaaapp la RM1.

Banyak kali aku terasa nak masuk ke dapur dia time dia bancuh air nescafe aku. Nak amik sudu, rasa dulu then baru suh dia bungkus jika rasanya cukup "Kaw". Melampau bunyinya kan. But, hey.. i'm paying. Kalau rasa cam ais kosong, baik aku minum air kosong.

Andainya aku memiliki sebuah cafe, hmm...

Takpe la.. sekarang aku tak perlu pegi cafe dia lagi pun untuk minum pagi. Aku minum kat umah. Aku buat sendiri. Kopi Pearl Kacip Patimah lagiiiiii.....

17 Comments:

Blogger zwitterion said...

hoyeh.. 1st komen
hehe..pearl kacip fatimah lagi..pasni bi mesti semangat update blog..:)

2:18 PM  
Blogger Suri Rahsia Abang said...

aisey.. suh la dia repair air tu. suri kalau pi kedai makan, kot ada yg kurang, suh org tu repair. dah bayar, kena la puas ati. lalala...

2:56 PM  
Anonymous Aku di kubekerie said...

2 sudu nescafe ke... tu bukan tawar tapi pahit dah tu

5:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

psstt..psst..makcik cafe mana tu?

-titicaca-
tah kenapa aku tak leh bukak beta kat U** ni, kena block ke?

2:19 PM  
Anonymous orochi said...

bukak kafe la sleepless..

3:39 PM  
Blogger orochi said...

bukak kafe la sleepless..

3:45 PM  
Blogger orochi said...

bukak kafe la sleepless..

3:45 PM  
Blogger 13may said...

huh! aku pun takleh minum ayaq tawaq nih...baik telan ayaq masak ajer camtu...

4:05 PM  
Anonymous kejegombak said...

huh. aku pun dah pangkah satu kedai air kat tpt keje aku ni... sbb kalau aku order neslo.. sure aku sound dr blkg.. "kak... tmbh nescafe & susu lebih sikit ye"...mana taknya neslo dia rasa milones.. kekeke..
aku pun bancuh PERL jugak...

5:02 PM  
Blogger lindosh said...

cafe kat mana tu? depa buat ala balai ja noh... mau duit ja.. tapi tak tara mana pong..

2:59 AM  
Blogger blackpurple said...

Apa kata lain kali bawak sepaket Nescafe 3 dlm 1 tu. Pastu mintak air panas kat akak tu... Jimat apa, bayor pun air panas jer..


Tapi tak boleh lawan kopi 434 ..perghh..

3:53 PM  
Blogger amirahsyuhada said...

ala naper tak panggil je waiter n komplen..biasalah tu..suruh dia tambah susu ke gula ke..tak puas hari panggil lagi...smpai puas hati. Ada member slalu bt.haha

1:25 AM  
Blogger amanitium said...

jin hijau membuat magik, "super power!"

kalau jadi macam tu, baik beli kat kedai. cuak gak jumpa jin. haha.

1:41 AM  
Anonymous orang biasa said...

kalu ko ada berani, aku rasa baik ko tegoq dia elok2. sekurang2nya ko mungkin berjaya menyelamatkan perniagaannya daripada masalah kehilangan pelanggan. kalu niat ko baik insyaAllah dia bule terima..

8:53 PM  
Blogger Pa'chik said...

salam,
bab yg komplen suruh buat lain air tu... aku memang tak berani.
Takut kalau buleh rasa airliur orang je.
p/s:Nescafe ais singgit, murah tu.

5:13 AM  
Blogger 13may said...

selamat hari raya haji & selamat tahun baru 2007...

10:43 AM  
Blogger lindosh said...

eheks

12:11 PM  

Post a Comment

<< Home