Tuesday, February 28, 2006

Anna's hand






Fetish: -noun: something regarded with excessive devotion.

Those are the pics of my friends's hands. Beautiful, beautiful hands. I just love to see beautiful hands especially of Anna's (the 1st pic), a friend i got to kenal since secondary school. Kami duduk bersebelahan dalam kelas. Hari2 aku pegang tangan dia, belek2 and admire. Masa tu kitaorg pun muda belia umur 13.

Aku kan suka baca magazine and alkisahnye one day i came across this woman whose hands is so beautiful, she became a model. Her pic is taken for ads regarding lotion la dan lain2 kat US. Tangan dia macam tangan Anna, tu yang ter fixated sket tu. Sampai skang i wish ade orang discover kecantikan tangan Anna. Offer jadi model ke ape.. hehe.

Anis kata i have fetish for hand.

:P

Takde la sampai excessive devotion ye. I just admire the beauty.
Lagi satu, answer paling simple. Librans love anything beautiful. That's all.. heheh.

Friday, February 24, 2006

I have a plan


After spending 3 days at City Bayview perah otak for the strategic planning w/shop, the travelling, the loads of food, the beautiful sea view ( just look at the pic... my God..) , today in the office a bit blur lah.

Last 5 years when i just came here, we did the same workshop and plan for the future. Now the future is here, many things have materialise out of it. This is the second time i'm in for the planning. The next one will be in 2011 and i hope by that time we are ready as a Research University just as visioned.

On the other hand, I'm wondering, what'll become of me then. Still here or somewhere else. ..This and that.. u know..

I've come to love the place for its goods and bads. The thing is, when u have loved, its hard to say good bye.

Monday, February 20, 2006

Peeping Tom

Aku ada jiran sebelah rumah semula pada pertengahan tahun lepas. Sebelum tu, dalam 4 thn, tiada jiran dan aku tak perlu risau ade mata yang memerhatikan aku dari rumah sebelah, dibalik langsir, atau dari dapur. Bebas. .
Bila jiran tu masuk, abang aku kata, aku bakal dapat jiran suami isteri yg ada anak kecik. Aku ada rasa nak tutup balkoni luar dapur, sebab cam dah takde privacy dah. Dapur kami lebih kurang sebelah menyebelah, di level yg sama, blok sama, cuma wing berlainan. Pendek kata, kalau ramah, boleh sembang sambil masak, tapi kena jerit lah sikit.

Jarang2 terserempak dengan jiran aku ni, kalau ade pun wife dia masam aje. So kami tak pernah bertegur sapa. Kadang2 dengar dia jerit2 marah anak2 dia kat sebelah. Husband dia aku tak pernah dengar suara pun. Recently, aku tengok ade budak lelaki bujang kat umah tu, maybe adik dorang kot. Tak kisah lah. Janji tak menyusahkan aku...

Yeaa right....

Semalam, time aku nak amik kain diampaian (luar dapur yg ngadap dapur dia). Aku dengar ade orang psssst... pssttt.. dari sebelah sana. Buat tatau. Tapi bila ianya berlarutan, mata aku pun mula mencari. Tapi sebab rabun sikit, dan umah dia agak gelap, aku tak nampak, cuma dengar. So, cepat2 masuk dalam dengan rasa boring. Tak best la ade orang perhati2 dan usha2 cam ni kan. I hope bukan husband dia. Tak kuasa lah ..

Sunday, February 12, 2006

The Forgotten Isle



Last Sat, i went to Jerejak Island resort & spa with (sape lagi) Anis. Plan asal nak gi jalan2 amik gambar aje. After bfast, we drove to the jetty and took the 11am ferry. It was cool and breezy morning, we had a feeling tht we gonna have a good time. The ticket is RM20 - to and fro only, RM35 - to and fro + buffet lunch at the resort. We bought that and left, excited.
Once we got to Jerejak, disambut dgn muzik gamelan yg sedap. At tht time, these 2 crazy gals swore, we gonna make it to Bali, soon. Even if we have to stop lepakking at Kandar Kayu, to save money, we will. (heheh..wishful thinking)



This is very unplanned, but it was the highlight of the day. After jalan2 around the island, we went to have a look at the Spa. Nak tengok2 aje tapi terpikat sebab ade 30% discount for Valentine. The spa is located on the hill overlooking the sea and surrounded by the jungle. It was quite an atmosphere with only gamelan music at the background, very soothing and relaxing. The shower is very nice, open and cool. After changing to the kimono, came the lady masseur with aromatheraphy oil and rejuvenating avocado scrub which smell soooooo good, my God i could hardly open my eyes. We've been chatting non stop, me and Anis, but here, we're lost in our own fantasy island.



Polished. heheh.



Hujan time nak balik.



Tomorrow is another day & Life goes on..

Friday, February 10, 2006

Mantra Anis

a

Kekaguman dengan 8 calon ni yg berjaya ke peringkat akhir saringan utk jadi Angkasawan M'sia yg pertama ke bulan. Dalam kelompok begini lah terserlah calon2 yang 'beregas' CV nye. Kalau harap M'sian Idol ke Akademi Fantasia ke memang tak jumpe lah.
Ade jugak sorang calon pempuan berjaya, si Vanajah tu.. cayalah kan.
We have been eyeing calon peberet (line bawah 2 dari kiri), Dr. Sheikh Muszaphar namanye. He he he.. So, now at least proven la, bukan takat ade pretty face aje mamat nih.
Selamat ke bulan eh, kalau sampai tolong petikkan bintang. Hik Hik..

Nama dia dah jadi mantra Si Anis sejak 2 bulan kebelakangan ni. Terkasima la tuh.. Mujur jugak takde undian secara sms. Kalau tidak abis la duit COLA. Kwang kwang kwang..

Thursday, February 09, 2006

Lost in translation

Ever wonder what ur dreams mean?
Its been 3 nites.
I did what i had to do so that i could get over it. Its taking me to a journey unknown in my sleep. Worst, i can't comprehend what it's all about. Or at least, have a little faith in what i saw. Confusion! Have u ever been this lost?

***



Meet Baby ([bukan nama sebenar] - nama sebenar: Tiki Tiki Dore), my new pet. Bought it 2 weeks ago before i went to Melaka. He's been with me for 2 weeks and 4 days now. He? Hmm.. . During my absence, Asma took care of him. Dibawa balik ke Jitra.
I bought a pair actually. But Sayang ([bukan nama sebenar] - nama sebenar: Ta Rungga Rungga. Godmother: Anis) died after one nite in my care. So i thought Baby won't live longer too. To my surprise, he's still alive after the journey. And last nite, Baby came home.
Finally, after 4 years, i have a being living with me again.

Wednesday, February 08, 2006

Open secret

There are so many things happening in my life rite now. So much feelings felt.

On one occassion a friend said,

Eh, semua u jadi ketua nih..

I laughed and jokingly replied, yea.. u better be good to me, might be ur boss one day.

And he said, eh i know all ur secret la..

I laughed.

What i wrote here is an open secret already. Wht's inside my heart, that's the real one. And tht one is not poured out even during many "Bersama mu" moments.

Still, better be good to me.

Hehehe.

Aku takde idea lah..oi.

Stolen by feelings.

Shhh... its a secret.


Monday, February 06, 2006

Kerana dirimu begitu berharga ... Slurrpp

Memang takde plan sangat utk tengok Anugerah Juara Lagu semalam. Sambil tukar2 cenel ke HBO dan Cinemax bila AJL start ngn penari2 yg ntah ape2 dan cara introduce yg konon grand. Iklan L'oreal dan Mamee menghiasi suasana. Lapar la pulak..

Stay kat cenel tu bila tgk Ning nyanyi pakai baju kurung yg sempoi, siap lipat lengan lagi dengan kain batik, kasut pun tak pakai, mak aii terserlah kekampungan. This is interesting. Maka sessi sms dgn Anis and Ros pun bermula tapi bukan mengundi lagu mana nak dimenangkan. ..Hoho..

Adam ~ Very the KRU copycat, harap menari je.. lagu takde mende pun/ nyanyi pun out. Tu pun dpt masuk final juara lagu??
Rohana Jalil ~Serious aku tak penah dengar lagu dia. masuk juara lagu??
Jac ~ Jerit boleh la. Sebutan cam tersekat2 , susah nak kuar words dari mulut, cam budak pelat baru blaja bercakap. lagu Gemilang tu best tengok budak2 choir kat belakang tu yg ala-ala filem Sister Act aje ..
Amy Mastura ~ fashion victim baju pink 60'an. Worst dress award.
Siti (juri) ~ very the mak datin's looks cam bulan mengambang.
Anita Swk (juri) ~ nampak kecik dari Siti
Farihin (juri) ~ penasaran gue. senyum mu manis umpama gula, adoi.. mujur lena tido semalam.. huhuh.
Hazami ~ alahai .. ko star semlm nyeh. Not bad.
Zainal ~ ape hal la ular sawa bagai naik pentas. Abang Api AF pun ade. Tahun depan agaknye ade org bawak gajah plak kot.
Noraniza: Serabut 4eva. Tak penat2 dia every year ngn konsep gitu
Mawi: Nothing new. Lagu sama, gaya pun sama, suara sama. abis kena tenyeh make-up, sampai mata2 kena sapu. Tapi warna pink baju tu cantik la..i like...
Amy Search: cam dracula baru bangun tido jek.. lariii*


Pemenang dah boleh agak. So, tunggu kul 11pm layan The Apprentice.

Friday, February 03, 2006

Blur

I'm back. Since last week, had lotsa fun fun fun. Today at work, takde mood nak buat satu haper. Still floating aje rasanya with the memories of all the sweet moments.

Semalam keje malam, ramai gak users. Highlight of the eve: sorang students Yaman datang bersembang, tunjuk skill cakap Melayu. Siap2 kenen2 dan mintak phone no. Tanya aku ada anak berapa orang, terkejut bila aku kata belum ada dan belum kawin. "Orang wajah cantik selalu kawin cepat" dengan lenggok Arab dia yang tak ilang. Tu, sape nak naik stage jawab tu?

Sume geng masih bercuti. Mujurlah keje cuma 2 hari. Boring betul. Aku pun balik kg lagi petang nih.. hmm.. sabar lah hati.