Tuesday, January 24, 2006

Pic of the week



* Aksi Anis ingin mengkiss gue -- gambar terpaksa dikaburkan atas sebab2 moral*

Gambar diatas dipilih sebagai pic of the week utk meraikan My best friend's Besday, sepeninggalan i tak berada dipersada blogging ini selama 9 hari yg berikutnye.
Gambar ini dipilih kerana, aksi berani mati minah itu yang telah menunjukkan affectionnye di public dengan skill yang amat mengujakan.

Kelihatan member we ols disebelah, telah malu2 kucing dan tersenyum kambing sambil memalingkan mukanye kerana terlihat aksi tersebut..

Dibelakang kami pula, kelihatan dua mamat cina pun, cuba2 buat muka selamber, seolah2 tidak nampak apa yg minah tu cuba lakukan..

Dibelakang mamat cina pula kelihatan abang mamak, tertunduk merenung meja, kerana tidak sanggup melihat aksi terlampau itu sambil cuba utk khusyuk mengutip gelas2..

Begitulah hebatnye aksi Besday girl di malam itu yang telah memberi effect yang muhibbah kepada semua rakyat Mesia.

Sekian sajer coretan utk bulan ini, berjumpe lagi dibulan depan.

Sesungguhnye minggu ini sungguh aneh

dan keanehan itu seakan menyelusup masuk

ingin aku berseloka dengan mu.

seandainya kau tahu itu..



Do miss me, okeh!

Monday, January 23, 2006

Another day in paradise



Jumpe academy ni, baru buka and not so many people yet. We sign up for Holistic movement class ( cam pilates) . Yesterday was our 1st time.. adoi, sakit2 la badan, doing all the movement. I like.. berpeluh2 jugak babe.



Kelihatan Anis bermanjer2 sebab seronok dpt kek coklat and purse BUM. Hepi Besday 2 u sista. Sorry no besday song coz tak cukup quorum nak buat choir malam tu and the abang2 mamaks Kayu are so buzy, we couldnt call them to nyanyi same2 :D



Ahh.. mek terkasima yeww.. star sangat ke mek sampai org buat surprise party utk mek. owhh.. thanks u ols.. Mek..sukerr.. hiks!



Bersemangat dengan aktiviti melepak at the beach, Anis gi beli tent. Tapi tak reti nak pasang plak.. adoii. However, we managed to do it and enjoyed the day.. I wish i could gambarkan my feeling of being there at tht time. Ever heard the song.. "if a picture paints a thousand words then why cant i paint u?"
Nobody to call gak utk ku nyatakan .. "berhenti la buat kerja tu, dengar ni, lagu Ombak.." (cam Apek dlm iklan baru Digi tu)


Thursday, January 19, 2006

Mrasaaa

achik***: ermmm
achik***: peninglah tadi makan cok pisang
achik***: berminyak rasanya
achik***: pening
achik***: ingatkan mengandung
achik***: pi buat ultrasound nampak kuning je semua
rbjm04: amboi amboii
rbjm04: makan cok pisang pun pening..berminyak bagai
rbjm04: abis tu naper ko tak makan sushi? * mrasa...


**********

rbjm04: dia kata kat situ leh minum air ABC yg sedap
rbjm04: mak tau.. sebab tu mak dah ckp nak pegi rasa ABC tu
rbjm04: nantilah week after that kan..
sendukkayu1: ialah......nanti maks psyco diri maks supaya dapat bersabar...hehehhe
rbjm04: mak tau kau boleh tahan noks
sendukkayu1: yang segem daripada tu pun maks tahan...iman mak kuat..ari-ari qiamulail kat kayu noks!!
rbjm04: :))
sendukkayu1: :))
rbjm04: mak tau mantra kau yg terbaru noks
sendukkayu1: ape tu nyah??
rbjm04: dr. sheikh muszaphar dr. sheikh muszaphar dr. sheikh muszaphar
sendukkayu1: eeeeeeeehhhhhhh...keji u noks!!!mana noks tau nih....mak sipu-sipu sorang kat sini....auawww...!!!
rbjm04: eleh...
rbjm04: ko tak yah malu2 ngn mak noks
sendukkayu1: nape...sebab noks lagi star ke?
rbjm04: sebab mak nye mantra terbaru, tengku mahaleel tengku mahaleel... ha.. star tak mak? * matilah syarahan umum kebangsaan*
sendukkayu1: *icon gelak guling2*
rbjm04: *icon gelak guling2*

**beberapa perkataan telah diubah utk mengelak sebarang kontrobesi

Wednesday, January 18, 2006

Long Khong = Jampi

Watched the movie yesterday ngn Anis. Sucks. Paling seram utk tahun 2006? Cess, cakap lah ganas. Ganas tak semestinye seram. Byk beza tu. Sajer nak bagi gempak. Baik tengok Nang Naak. Again i terpedaya ngn review made by Mingguan M'sia yg takleh cayer tu. No more.. no more after this. Bab sex, giler2 nye potong hatta kissing scene pun tak ada, tapi bab ganas tak potong. Citer ni ganas sungguh, gross, gruesome 18PL tapi.. ye lah kalau sume kena potong, akhir kata baik tak yah tayang langsung la filem ni.. heheh.

Aku pasan, Nama dalam filem2 Thai sangat mudah. Ta, Por, Ha, Kim dah cukup utk dibuat nama aktres dan aktor yg lawa2 dan segem2. Tak payah pikir banyak. Kalau kat M'sia, agaknye pikir nama aje dah amik masa 3 minggu kot eh. Dan yang terbaru, Qabil Qushri Qabil Igam, nama dua adik beradik lelaki, then ...Mya Zara, .. duhh..


Went to dengar talk by YM Tengku Mahaleel today, about Governance and transparency in the automotive industry. He said sumthing abt the issue, answered few questions. Knowledgeable & charismatic ler this guy. Hmm.. i likee..



Tuesday, January 17, 2006

Malaysia meriah

Dia ni dah lama .. dah dalam kabinet. Dah kena macam2 kutuk dan kata. Sebab tu aku rasa skill dia menjawab soklan reporters skang ni pun makin terer, sinis dan ada kala nye lawak. Bagi aku dia ni mungkin hardworking, comitted tapi funny jugak. Yang lain2 tak yah citerla.

Samy Vellu returns and femes lagi dgn kisah MRR2 yang bergoyang, kata suratkhabar semlm. Dan aku takkan melepaskan peluang tengok Buletin Utama interbiu dia. Dia jawab selambe, aku gelak gile depan tv.

``Saya tahu, banyak orang kata MRR2 akan runtuh, seperti orang kata dunia akan runtuh satu hari nanti, tetapi itu tidak akan berlaku.
``Kita (JKR) bukanlah duduk (diam) tengok sahaja bila jambatan itu runtuh, beberapa tindakan telah diambil." Buletin Utama, 16/1/06


Jawapan dia memang selalu camtu, menjawab soalan sambil buat lawak selamber, sambil smash orang. Dulu masa tanah runtuh di highway dekat Gua tempurung & bangunan tak siap, teruk dia kena kat Kabinet. Dia kata dalam Buletin Utama - dia dengar sume org tak suka dia, hantu pun tak suka dia.. *gelak golek2*

Lagi satu menteri yg berkebolehan camni ade lah Lim Kheng Yaik. Even kadang2 tu dengar reporters pun gelak bila dia diinterview.

Masa awal MRR2 retak byk mails circulated abt it, termasuklah yg creative macam org yg buat lagu ni:

Kepong Bridge is falling down,
Falling down, falling down.
Kepong Bridge is falling down,
My fair Samy.

Take a gag and shut us up,
Shut us up, shut us up.
Take a gag and shut us up,
My fair Samy.

How will we build it up,
Build it up, build it up?
How will we build it up again,
My fair Samy?
Build it up with tax and toll,
Tax and toll, tax and toll.
Build it up with tax and toll,
My fair Samy.

Roads and bridges bend and break,
Bend and break, bend and break.
Roads and bridges bend and break,
My fair Samy.
Blame it on an Act of God,
Act of God, Act of God.
Blame it on an Act of God,
My fair Samy.

Rocks and blames will wash away,
Wash away, wash away.
Rocks and blames will wash away,
My fair Samy.

Lepas tu ade pulak Lagu Hi hi bye bye yang ditukar lirik sindir mamat nih, wonder jugak lepas nih lirik lagu ape pulak dorang nak pekena..


Monday, January 16, 2006

Just the way i like it







The best thing abt working in Penang is this. On weekend, u can just drive to Bt. Feringghi and chill out. Tapau some nasi lemak, teh tarik or sandwiches, buy a newspaper and voila .. u'll have a good time with the rite company. Its relaxing, soothing, cheap and fun way to get d sole of ur feet scrubbed, the sole of ur heart rubbed :P.
Few years back, i have wanted to do it, but tht time having no car, kinda patah kaki to go places. Now, i have a great date if Anis is around. We'll spend time by d beach from morning till noon.
Life's a beach on weeknd...

Thursday, January 12, 2006

Dilubuk hati yang paling dalam

Menapak dari Jln Tar ke Masjid India
Gemerlap kain sutera, tudung bawal dan kerongsang berbagai warna
Suara berbagai lenggok, rupa berbagai bangsa
memanggil dengan nama sayang, kak long, adik manis
Indon, Bangla, Turki dan Pakistan
meriah suasana dengan layanan mesra dan sedikit godaan
belilah jualan murah, mengasyikkan
kepelbagaian pilihan.

Segalanya didepan mata
Segalanya hendak cepat dibungkus agar bertukar tangan
Kecelaruan melanda fikiran
Ah.. sayang
Walau wang ditas tangan berserakan
tapi,
Hati tak berkenan
Tiada dapat membuat keputusan.

8/1/06 - Jalan2 ke Jln TAR & Mesjid India


...
Atau nanti
Mungkin jua bakal jadi
Gusti Puteri
menolak tuah
kerana mengikut kata hati
akhirnya
meniti sepinya sendiri
di puncak Ledang.

9/1/06 - Tak boleh tido -_-

Friday, January 06, 2006

Pengorbanan

Hidup ini memang memerlukan pengorbanan dlm banyak segi, kan. Setelah melakukannya, teruskan lah hidup walau payah menyongsong hati luka. Darah yg mengalir akan kering ditiup angin jua nantinya.
Buat lah yang termampu dan yang kau fikirkan baik.


Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha.

Thursday, January 05, 2006

I feel good


















Dari last week, aku dah try kurangkan gula dalam minuman, kurangkan makan. Susah jugak, terbabas pun ada..
Tapi, bab having fun, nampaknye takde kurang, cuma harap tak terbabas aje la ha ha ha ha . Bermula dengan movie King-Kong, Konsert Jazz Swing & Salsa oleh Jazz Band USM yg dah jadi annual konsert, lepak tepi laut pada New Year's eve sambil tengok ombak, layan angin dan org main bunga api, tgk movie lagi The Promise (chinese) yang amat beautiful, semalam borak dan gelak tak hengat ngn girlfriends yg sleep-over . . sampai hari ni jadi 'Arkitek' - - cataloguing maps yang bertimbun. Bahagianya rasa jiwa dan raga, i feel good mcm NTV7.

Happiness is having something to do, something to love and something to hope for .. i guess.

Tuesday, January 03, 2006

Bigfoot and Teh Tarik

Banyak lah news pasal Bigfoot all over these days. So what if some people saw him somewhere in the jungle in Johor. Its his place kan, u people yang masuk hutan tu. Pastu nak kecoh pulak. With the movie King Kong still being played and we know wht happened to him when taken out from his habitat since we're kids, I'd say leave the beast be la. Its much better if we don't find these rare species. Just look at what happened few years ago when we found Dugong. Ada yang nangis bila nak lepas dia la, itu lah ini lah..kecoh. Imagine if we found that so called King Kong Malaya? Adalak Prof. Razak Mohaideen nak buat filem King Kong Malaya The Movie kang..
One more thing i wonder, in Bahasa Melayu takde perkataan untuk Bigfoot ke? Bigfoot is written in all major newspapers. Bahasa kita ketandusan perkataan?

Just in time, when i made the resolution to stop taking so much sugar in my drinks. Last nite, kuar plak news, Teh Tarik boleh menyebabkan stroke. Adeih... there my friends, goes our teh tarik session at Kayu. Apa lagi kita nak minum kat situ? Oh ye, reminds me of susu lembu segar yg panas. Heheh.. ada lalu?
This morning, di canteen, budak sebelah aku order minuman:
"Kak, ayaq stroke satu"
(Akak canteen terpinga jap)
(Aku dah tergelak)
(Akak canteen baru paham)
(Semua tergelak)
(Akak canteen: "dah tau boleh kena sakit, minum jugak dia")

Sedangkan kerajaan M'sia letak warning kat kotak rokok, naikkan harganye, dapat hisap asap aje pun org buat derk.. ni kan plak 1 research about Teh tarik yg berharga RM1 dgn rasanye yg power lemak manis itu..